Upute za rješavanje testova

Kratke video upute kako koristiti testove (pogledati statistiku) možete pogledati na ovom linku.
 
Za logiranje na testove možete koristiti 2 načina;
1. putem linka koji dobijete mailom
2. putem linka ispod koji je lako zapamtiti pa možete pristupiti s bilo kojeg računala ili mobitela;

Kako pravilno koristiti materijale i online testove i s 20-tak min. dnevno naučiti prometna pravila i položiti testove od prvi puta?

1.Redovno nakon nastave ponovit čitanjem slajdova predavanja po cjelinama.
Dokazano je da ako ne ponovite gradivo u roku od 24 sata zaboraviti ćete 50% što znači da ćete morati ponovno učiti i gubiti vrijeme koje možete iskoristiti za nešto drugo. “Ponavljanje je majka znanja!”
 
2. Redovno rješavati pitanja iz cjelina isključivo putem ove aplikacije i to ODMAH NAKON pročitane cjeline odnosno odslušanog predavanja.Testove možete rješavati s bilo kojeg uređaja – pa i s mobitela kad god uhvatite 10-15 min vremena.
 
3. Kako rješavati testove za prolaz od prve?
 Aplikacija Vam dozvoljava na početku rješavanje samo OSNOVNOG paketa pitanja kojih ima oko 450. Da bi otključali NAPREDNI  i PREDISPITNI trebate sva poglavlja iz osnovnog dijela riješiti s najmanje 80% točnih odgovora, osim križanja s 90%.
Kada dobijete rezultate testa obavezno pogledajte na čemu ste pogriješili i kojeg su tipa greške. Statistiku testova koje ste riješili i koje još trebate riješiti se nalazi u Vašem PROFILU – MOJI TESTOVI -ODABERITE TEST-SNIMAK gdje možete pogledati rezultate (ovdje pogledajte video).
Postoje otprilike 3 tipa grešaka:
 • Pogrešni odgovori uslijed brzopletog ili lošeg čitanja
 • Pogrešni odgovori zbog ne razumijevanja pojmova u pitanju ili odgovorima
 • Pogrešni odgovori uslijed neznanja
Kada utvrdite zbog čega najviše griješite i u koju od ove 3 grupe ulazite možete lako popraviti rezultate testa za 10-20% i bez problema položiti. Uostalom tu istu statistiku imam ja ili vaš predavač autoškole pa vam na osnovu više riješenih testova može dati “dijagnozu” i recept kako popraviti rezultate testa.
Upute za rješavanje testova:
 • Počnite rješavanjem osnovnog paketa od cjeline 1. do 11. Ukoliko od prvi puta riješite cjelinu s 85-90% nije potrebno više ponavljati tu cjelinu, možete ići na iduću.
 • Ukoliko vam je postotak cjeline 65-85% pogledajte na čemu ste griješili, naučite iz literature ona pitanja koja ne znate i ponovite rješavanje te cjeline.
 • Ukoliko Vam je postotak točnih odgovora oko 50-60% potrebno je prvo učiti iz literature pa ponovno riješiti cjelinu. Nemojte rješavati samo testove, a da ne pogledate na čemu ste griješili i naučili što ne znate jer se iz testova teško može naučiti propise- pravila i potrebno je riješiti testove 100 puta! Vježbanje testova služi isključivo kako bi prošli testove. Osnove bi trebali naučiti na predavanjima i iz literature.
 • Nakon što uspješno riješite OSNOVNI paket riješili ste cca 80% pitanja koja se pojavljuju na “pravom testu”otključava vam se idući paket. Savjet je da prije rješavanja predispitnih testova riješite u NAPREDNOM paketu ona poglavlja koja su vam bila problematična u prethodnom. Na postojećih 450 pitanja dodano je još cca 100 pitanja na kojima se dodatno griješi, a nisu u osnovnom paketu.Uspješnim rješavanjem naprednog paketa podižete si šansu za prolaz na pravom testu na 90-95%.
 • PREDISPITNI testovi služe samo kao završna priprema pred izlaz na ispit. Dovoljno je riješiti 3-5 testova ukoliko ste pratili korake iznad.
Koliko pitanja – testova treba riješiti i s kojim postotkom za prolaz od prvi puta?
U protekle dvije godine s riješenih više od deset tisuća testova i stotine položenih kandidata došao sam do slijedećeg statističkog uzorka za prolaz na testovima:
 • prosječan broj točnih odgovora – do 75%  – —— NEMA ŠANSE ZA PROLAZ!
 • prosječan broj točnih odgovora – od 75% – 80% – MALA ŠANSA ZA PROLAZ – moguće ako se riješi više od 1000 pitanja
 • prosječan broj točnih odgovora – od 83% – 85% – VELIKA VJEROJATNOST ZA PROLAZ  – rješenih 600-700 pitanja
 • prosječan broj točnih odgovora – od 85% – 90% – SIGURAN PROLAZ – uz riješenih cca 600 pitanja
 • prosječan broj točnih odgovora – od 90% – 95% – GARANTIRAN PROLAZ – uz riješenih cca 600 pitanja
Prosječan postotak točnih odgovora i broj pitanja vidite u vašem PROFILU – IZVJEŠĆE TESTA.
Možda se pitate kako se s prosječnim postotkom od 83-85% može proći na pravom testu na kojem treba 90% za prolaz? To je zato što ako istu cjelinu npr riješite dva puta; 1. puta s 75%, a 2. puta s 95% dobijete prosječno 85% . To je dovoljno jer ste drugi puta riješili s 95% što je dovoljno i na pravom testu. Osim toga u naprednom paketu su dodatna pitanja na kojima se statistički više griješi pa ispadne da rješavate teži test nego što je to onaj “pravi”.

OVDJE POGLEDAJTE STATISTIČKE DOKAZE USPJEŠNOSTI!

4. Pitajte vašeg predavača sve što vam nije jasno – ne bubajte pitanja i odgovore napamet!
Pitajte ono što vam nije jasno bez obzira da li je to dio gradiva ili neko pitanje iz testa. Nema glupih pitanja i Nije sramota pitati – način razmišljanja se razlikuju. Sramota je NE ZNATI i izlaziti na testove 5-10 puta. Znate onu narodnu p. –  “Tko pita ne skita”
Pitanja možete postavljati na predavanjima ali i sms, viberom, watsupom, emailom ( ima li još koji način?)
VAŽNO – MOLIM VAS DA RJEŠAVATE SAMO PITANJA I TESTOVE IZ OVE APLIKACIJE JER JE TO JEDINA aplikacija GDJE IMATE STATISTIKU VI I VAŠ PREDAVAČ. ON ĆE VAM OBJASNITI, UKAZATI NA GREŠKE KOJE RADITE I POMOĆI DA POLOŽITE OD 1,2 PUTA!
 
Ukoliko pratite korake iznad te vam je prosječna prolaznost po cjelinama oko 85% i riješenih cca 600 pitanja gotovo da vam mogu garantirati prolaz od prvi puta – ako ste pažljivi i pitanja na pravom testu rješavate polako i strpljivo!
Sad zatvorite ovu stranicu i “navalite” na testove!
Lp
Zdenko